fredag 31. juli 2009

Oljekatastrofe i Langesund. Endel bilder...

I dag våknet jeg opp til den veldig lite hyggelige nyheten om at et lasteskip hadde gått på grunn på Såstein i løpet av natten. Hvor ille det var gikk ikke opp for meg før jeg etter å ha levert barna i barnehagen dro ned til Krogshavn for å ta en titt. Synet som møtte meg og de mange andre som hadde tatt turen var ganske enkelt forjævlig. køl svart klissete tungolje overalt. Over alt. Langt oppe på svaberga, inne i hver eneste lille vik, oppe på broene og på badestiger. I tillegg til at det lå tjukt over vannet ute langs svaberget. Man har tidligere sett bilder av slike utslipp fra steder behagelig langt unna, men det er først når man ser faenskapet på sandstrender og svaberg man har badet på i årevis man innser hvilken forferdelig katastrofe det dreier seg om. Hva dette kommer til å få for innvirkning på festivalen vet vi ikke helt ennå, men jeg må innrømme at det ikke er det som betyr mest for meg akkurat nå... Synet av ærfugl totalt dekket av det svarte svineriet ga meg en solid klump i magen, og tanken på hvordan dette kommer til å påvirke naturen langs kysten fremover orker jeg ikke en gang begynne å tenke.
Det ble endel bilder.
Oljesøl i Krogshavn


vg.nodb.no vg.notv2.nonrk.novg.notv2.nodb.novg.novg.nodb.novg.nodb.nodb.no
db.novg.novg.nodb.novg.nodb.nodb.nodb.nodb.notv2.notv2.notv2.notv2.no

16 kommentarer:

 1. Fikk du lov å komme inn du altså, jeg ble jaget bort jeg.

  SvarSlett
 2. Jeg var der før politiet satte opp sperringene. Ble vel "jaget" til slutt jeg og, men fikk tatt noen bilder først...

  SvarSlett
 3. Fryktelig oljesøl i Kragerø

  SvarSlett
 4. Olja ligger tjukkt inne i Ibsenbyen Skien også!!

  SvarSlett
 5. Oljeutslipp i Kragerø verste noengang!

  SvarSlett
 6. Kraftig oljeforurensing i Langesund, Valle, Stathelle, Jomfruland, Kragerø,Søndeled, Risør, Lyngør, Arendal.

  SvarSlett
 7. ..kommer snart på VG og NRK

  SvarSlett
 8. Ere du som har knipsa det bildet som brukes av alle nettaviser? Litt av et blinkskudd i såfall :) Kris Vegard.

  SvarSlett
 9. Kunne ingen hjelpe til med vasking av fugler?
  Ble det ikke diskutert i det hele tatt? Hvorfor ble ikke noe slikt organisert? Jeg forstår ikke verden og menneskene lenger.

  SvarSlett
 10. Jo, vasking av fugler blir organisert, og kommer til å sette i gang i helgen (antagelig), men det var ikke første prioritet der og da... Ei heller er det en aktivitet hvem som helst bør begi seg ut på... Disse som jeg har tatt bilde av var det nok desverre ikke noe håp for uansett. De dør av kulde eller forgiftning.

  SvarSlett
 11. I dag kommer Helga Pedersen og SolMannen til byen..Kjempegreier..bare for å fortelle med fine ordelag hva de skal gjøre p.g.a at det er stortingsvalg snart. Så er det litt media tilstede og på mandag noen gullkantede ord. Blir det gjort noe - neppe fra deres side. Så bare med skrekk og gru håndteringen av det vraket i nord som Fiskeriministeren fikk på bordet i høst. Tomme ord og tomme handlinger som vanlig. Når statsråder skal vise seg innad uten at det ikke vises internasjonalt så er de lite til tess. Beklager - slik er det bare.

  SvarSlett
 12. Norge skal være så jævla god på å berge andre og formidle kronasje når katastofer inntreffer i andre land. Når det skjer her sitter politikerene passive og ser på. Vi burde gå i et svært demostrasjonstog der vi dynket oss i olje. Kjempegreier. Få tak i Solheim og hu der lefsekjerringa "Fiskeriministeren" og vis dem. Fy flate - ingen av dem er verdt en stemme.

  SvarSlett
 13. Man burde ta kontakt med fuglesenter i Nederland (Fugelpits, Anjum, 0031519321591) hvor man har utviklet og bruker en vaskemaskin: mye mindre stress for fugler, mere effektivt og mindre belastende for hjelpere.

  SvarSlett
 14. Nei, hadde Jensen vært statsminister så ville ikke dette skjedd - blæ :-) Hvilke LOKALE politikere har dere valgt som ikke tar ansvar og har tilstrekkelig med lenser? Og dette har ikke noe med oljeboring å gjøre. Det var et kinesisk skip som gikk på grunn! Flytt til fjells! Der blir det ikke noe oljesøl!

  SvarSlett
 15. Takk for lånet! Da linker jeg hit!

  Leita litt på scanpix.no for å spørre om tillatelse, men jeg tok sjansen allikevel!

  mvh
  Mette

  SvarSlett
 16. har vært ute og fisket flere helger nå i oktober det ser fint ut i langesundsbukta og såstein og jeg fikk forholdsvis mye fisk så heldigvis blir det bra igjen

  SvarSlett