søndag 26. juli 2009

Endelig karpe igjen

Selv om fokuset nok burde ligge på det salte for tiden, klarer jeg ikke helt å slippe tanken på karpe og suter og annet snadder i ferskvann. I går åpnet det seg en mulighet for en liten overnatting etter karpa, og i åttetida la jeg i vei med fullpakka bil. Jeg er vel ferdig rigga med shelteret oppe og tre stenger ute omtrent halv ti, og kvelden går med til kaffedrikking og skitsnakk med to blad Brollybros som sitter et lite stykke bortenfor meg.
Det er servert!

litt over tolv finner jeg posen, og den nye senga blir innviet. Den er digg. klokka fire blir jeg vekket av et lite dropback, men ingen fisk på krok. jeg sovner igjen, og våkner til den herlige lyden av hylende nappvarsler litt over fem. Fisken gir fra seg en frisk fight, men må til slutt gi tapt. Vel på plass i håven ringer jeg og vekker Tor Magnus og ber ham komme bort og ta noen bilder. Han stiller opp. Fin fyr, men litt trøtt i trynet.
4030 gram. Ny pers faktisk, patetisk nok...

Og tilbake med seg.

Tilbake i posen sovner jeg fort igjen, og våkner ikke før i åttetida. Etter kort tid skriker det i en varsler, og Svenn har fast fisk. Den gir seg heller ikke med det første, men til slutt, etter litt om og men ligger den trygt i håven til Tor Magnus.Fisken veies til 4840, og to av tre har levert varene. Tor Magnus blir litt stressa, og får småpanikk. Han setter seg ned og knyter nye rigger for harde livet, og mumler om å kaste de gamle mens han begynner å svette over tanken på å reise hjem uten fisk. Jeg finner ut at klokka er blitt endel, jeg hadde lovet å være hjemme til klokka ti, og det blir temmelig klart for meg at det ikke kommer til å gå. Campen pakkes og ryddes, og når jeg sier "takk for nå" til gutta har det fremdeles ikke vært lyd i varslerne til Tor Magnus...

Vi avslutter med noen karpefiskestemningsbilder.Mens jeg sitter og skriver dette får jeg følgende melding fra den frustrerte unge karpefisker: "Jaaaaaaaaaaaaaa 5100 og jeg er en fantastisk glad karpefisker :D" Grattis med den Tor Magnus, velfortjent!

3 kommentarer: