mandag 18. april 2011

Tid for abbor igjen

Ikke før hadde man såvidt startet på årets sørvsesong, Så var man i gang med abboren. Jeg trodde jeg skulle få god tid til sørv en liten stund, men våren har kommet med et brak over det hele, så den gang ei...

Kjetil ringte meg i går kveld og var omtrent i fistel... "Nå har jeg en GOD nyhet til deg her! Isen er vekk! Vannet er åpent!", var beskjeden jeg fikk på telefon i går kveld. Isen hadde gått i løpet av dagen, og vannet lå der speilblankt og fristende. Det var selvsagt ikke tvil, så halv ni i dag morges ringer jeg Kjetil og ber han komme seg opp av senga, her skal det fiskes! Jeg plukker ham opp og vi drar avgårde. Båten ligger klar, vannet glitrer i morgensola og vi hiver oss i båten og fossror utover.
Kort sagt... Det var seeeegt. 4,5 grader i vannet, og under 24 timer siden isen gikk er ikke helt det som skal til for å få fart på abboren, men det brød ikke vi oss så mye om. Vi spiste kjeks, drakk kaffe, pratet skit og fisket, og slik gikk timene på vannet altfor fort. Oppsummert ved fiskeslutt hadde jeg blitt grundig slått av Kjetil med to godkjente abbor mot en langt under pari. I tillegg feilkroka jeg en i halen, men den var i grunn temmelig knøttliten den og. Det er åpenbart ikke helt tida for bonanzafiske ennå, men vi er i gang, og fortsetter dette været blir det nok bånn gass på fisken i løpet av relativt kort tid!

640 gram


780 gram


...og takk for i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar