søndag 8. januar 2012

Fiskeåret 2011

Ja, da får man gjøre et forsøk på å blogge litt igjen. Et knapt års pause får holde.
Kan like gjerne starte med en årsoppsummering av fjoråret, så kommer jeg i gang liksom...

Flickralbumet mitt med navnet "Fishing 2011" inneholder 100 bilder. Det skulle man kanskje tro betød at jeg har fått masse bra fisk i 2011, men desverre. Det betyr nok heller at jeg har vært ivrig med fotoapparatet. For fiskinga har vært såder. kan man si. Tida ble for knapp, endel "safe bets" slo ikke til i det hele tatt og plutselig var det jul. Nuvel, det har blitt noen ok bilder, i det minste. I tillegg til noen i aller høyeste grad minneverdige turer alene og med gode venner.

Som enkelte husker var det dritkaldt og ufyselig i fjor på denne tida. Isen lå tjukk på fjordene og vi startet året med specimenbonanza. På Kolmule. Ny art og alt mulig. Jøsses! Isfiske på sjøisen er moro for unga, og det sto tjukt av forumrotter bortover isen og titta ned i svarte høl. Vi fikk endel fisk.

Ny art og specimen. Hæppi nyjer!

Beastmaster ul, exage 1000, 90 meters dyp og en tydelig synlig spolebunn. Hektisk og gøy :)

Det var kaldt og været var greit.

Geir fikk sin andel... Og litt til. Fredz sin også, blant annet.

Kule fisker!

Martin med monsterhai!

Bjørn og Audun lagde spor, jeg gikk etter.

Ble endel lyr i år.

Fire åttehektosmakreller samtidig. Good times!

Muledouble. største på 800 gram som ble stående som pers. Helt greit.

Senere på vinteren ble det et par turer på mitt kjære abborvann etter den store vinterabboren. Det gikk dritt rent fiskemessig, men var trivelig turmessig. Fint vær var det også.


Skitur og fisketur. Ikke feil. I det hele tatt.

Så var det tid for tur til Jaren. Det ble ikke så verst, men det kunne ha vært bedre. Sikfiske er i alle fall ekstremt gøy!


Ei litta gjedde ble det også. Kos det.

Så gikk isen sin vei, og vi sto klare med jiggstenger og dytta de siste isflaka vekk med båten for å få den digre gyteklare tryta!

Det gikk til helvete.

Ikke var de bitevillige, ikke var det mange av dem og ikke var de store nok... Årets første skuffelse, men heldigvis skulle det blir mer abbor på høsten.

Vårens største... Skuff, men aldeles nydelig!

Vi satt i det minste ut igjen de få vi fikk...

Sørvfiske i landlige omgivelser står gjerne først på menyen når meitesesongen skal settes i gang. I år fikk jeg lite til å klaffe der. Ikke rakk jeg mange turer, noen turer blåste bort og fiskene nådde aldri drømmevekta.

Trivelig er det uansett. Å titte på en dupp.

Så var det tid for Sognetur! Aldeles strålende god stemning og helt akseptabelt fiske. Også været da gett... Fyttikatta!

Det ble mest lyrjigging. Fordi det er så jæskla gøy!

Persa gjorde jeg også. Jøje!

Supergood times i vest

Lysingpers klarte jeg å lure opp også.

En annen strålende tur i fjor var turen til Akersvannet med Irvin. To nye arter og mye god stemning gjør en båttur i sommernatten med Irvin til en temmelig het affære.

Gjørses!

Suterfiske ble det ikke så mye av i sommer, men jeg fikk da heldigvis noen. Kan vel egentlig takke Edvard for det, hans sug etter suter dro meg avgårde to kvelder på rad. Han fikk en nydelig en, jeg fikk en ikke så fin en. Alle var veldig glade.


Helt utrolig bra guidet!

Karpefiske! Bah... Karpefiske orker jeg nesten ikke snakke om en gang... Der var det dårlig stelt i fjor. Turer uten uttelling, ødelagt godvann og generelt få turer ga meg et utrolig røtent karpeår.

Det regnte og var kaldt...

Roger var ivrig, og heldigvis fikk han noen fine. Så hadde jeg noe å ta bilde av...

Han slipper dem tilbake og greier.... Gærningen!

Denne var en mager (nei, åpenbart ikke bokstavelig) trøst.

Bollatjukken.

Denne, som treåringen fikk, ga meg minst like mye fiskeglede som alle mine fisker tilsammen i fjor. Rørt far.no...

Så var det LFF igjen. Da fikk jeg fisket særs lite, siden jeg sjefa over konkurransen, men litt fisking fra bryggekanten ble det tid til. Det ga meg ny pers på skrubbe, nemlig den etterlengta kilosfisken.

Fullstendig og aldeles tragisk bilde, men det var sånn det ble i alt styret.

Fikk litt tid til frilinemeite etter makrell og horngjel fra samme brygga. Grei tidtrøyte.

Så var det tid for abbor igjen, og nå ville de heldigvis bite litt mer. Ble et lite knippe kilosfisk, endel liter kaffe og ganske mye sjokoladekjeks.

Hipp hurra for den stripete ridderen!

Utpå høsten fikk jeg klemt inn en bitteliten tur etter aspen også. Det var temmelig tregt, men fikk da heldigvis lurt opp en liten tass. Spennende er det i alle fall, dorgefisket på landets mest artsrike innsjø!

Grei asp på en seg dag.

Det var det... Desverre. Ser ikke for meg at 2012 skal bli året med mest fisketid, men håper jeg kan satse på noen kvalitetsturer istedetfor mange småturer i hyttog pine som ei hodeløs høne. Det er litt demotiverende i lengda...

Takk for alle gode turer til alle gode fiskevenner. Spesielt Audun, Roger, Martin og Kjetil har delt gode fiskestunder med meg i år. I tillegg til hele den sjuke Sognegjengen fra Bergenstraktene. Gode folk. Hel ved. Stå på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar