torsdag 8. april 2010

Skrubbejakt

I Det siste har jakten på kilosskrubba stått i fokus, uten at jakten nødvendigvis har resultert i noe særlig å printe ut i stort format og tapetsere veggen med. Har stort sett fokusert på noen få plasser jeg vet det har blitt tatt stor skrubbe tidligere, alle med relativt kort avstand mellom seg. Mest fokus har blitt lagt på en plass Roger tipset meg om, hvor de har fått plenty med fin skrubbe som bifangst under sjøørretfiske. Det er spesielt metoden som brukes her som har appelert til meg, for i motsetning til det vanlige bunnemeitet har denne plassen levert best ved duppfiske.
Det hele er ganske enkelt. En hvilkensomhelst langtkastende dupp, gjerne fortynget, over et dropp ned til agnet på 2 - 2,5 meter. Tanken (og slik fungerer det sannelig i praksis også) er at duppen skal dras avgårde med strømmen, og slepe markklysa etter seg langs bunn. Dette leverer fisk! Desverre har det ennå ikke levert de store, men etter at jeg fikk taket på metoden har det blitt et godt knippe skrubber på mellom 500 og 700 gram. Samt noen sjøørreter som plagsom bifangst ;)
Siden det er greit å kunne være litt mobil, og derfor aller helst ikke ha de store utstyrsmengdene å dra på, har jeg droppet kameraet på disse turene. Mobilen har fått gjøre nytta, og det har fungert ganske greit.2 kommentarer:

  1. Det är bra, fortsätt jaga kilosskrubba. Jag tycker inte du skall ge upp förrän du får en och absolut inte fiska något annat under tiden ;)

    SvarSlett
  2. Droppa kamera....hvor jentete er det egentlig :D

    SvarSlett