søndag 10. januar 2010

Skjærgårdsidyll

Skjærgårdsidyll var det i aller høyeste grad i dag, selv om det ikke akkurat var den typen jeg er vant til. Vanligvis går det i båt, pils, shorts og t-skjorte på denne plassen, og aldri aldri trenger man putte agnrekene i munn for å få dem til å tine...
I dag var det jaggu annerledes. to lag ull, flytedress, ispigger, Kamik nederst og lowe alpine øverst. Og i dag måtte jeg putte agnrekene i munn for å tine dem... Isfiske i Bambleskjærgården er ikke noe man får sjans til å gjøre hvert år, så når sjansen byr seg må man gripe den med begge henda. Det ble en flott dag på isen, det var mildt og deilig vær (rundt 4-5 minusgrader) relativt lite vind og sol fra skyfri himmel. Slikt blir det lange dager av.

Slik så det ut i øst da jeg kom, og omtrent slik så det ut i vest da jeg dro.

Det begynte litt trått, med mye småhvitting, noen enkle små sandflyndrer og en hel del bittesmå taggmakrell, etterhvert ble det bedre, med noen pene berggylter, en flott knurr, et par godkjente torsk, noen fine makrell (Martin - 870 gram, meg - 790 gram) og en ganske bra fløyfisk. Pluss, selvsagt, tusen millioner småhvitting... Håvard er sprø, og dro hele veien fra Toten til Bambleskjærgråden for å fiske på isen. Han dro hjem med en ny pers og en ny art, og mente turen var verdt det. Ham om det. Her er noen bilder.

Ismeitepers på berggylte for meg. 1080 gram

Nydelig knurr på 580 gram på Roger

Ny pers på berggylte for Håvard: 1145 gram

Ganske så flott fløyfisk på 145 gram.

2 kommentarer:

  1. Fin fisk, bra foton. Grymt!

    SvarSlett
  2. Grymt fin knurr och flöyfisk! Vi ses i augusti!

    /Markus
    Isola

    SvarSlett