lørdag 28. september 2013

Asp og litt til

Det var tid for aspfiske igjen, og jeg gledet meg! En av våre mest spennende ferskvannsfisker skulle lures opp fra Øyerens kalde dyp, og hogge steinhardt over wobblerne vi skulle dra etter båten. Tanken var at dette skulle skje mange ganger tre dager på rad. Tanken var også å få fisk over fire kilo og det skulle være strålende vær. Det ble stort sett med tanken...
Heldigvis er vi både allsidige og fleksible, så før aspfisket la vi inn ei lita økt med vindusvassing etter tunge. Det gikk stort sett dårlig. Jeg fikk en trekilos sjøørret i leggen, og prøvde fortvilt å få en ganske pen slettvar til å bite, men vi måtte tusle hjem med vinduene våre uten å ha hatt kontakt med fisk. Dagen etter var vi gira på aspfiske, og med båthengeren godt plassert bak bilen la vi i vei mot Øyeren. Værmeldingen var hyggelig, men løgnaktig. Det var meldt fint, det ble nordavind, tåkete og ganske surt. Det skulle i tilegg vise seg at fisken ikke vær særlig interessert i å spise. For å gjøre en lang båttur kort, vi fikk veldig lite. Det ble med en ok asp og et par smågjedder, og det var ikke mer enn sånn måtelig fornøyd vi dro båten opp av vannet om kvelden.

Det obligatoriske "ny wobbler som skal testes"-bildet.
 
Grått og trått...

Denne tok ikke særlig notis av været. 3250 gram

Ein lyt smøra seg med tålamod. Og sjokolade. Og kaffe.

Det var meldt mye det samme føret dagen etter, og vi bestemte oss for at Øyeren var treg og kjip, og at vi skulle finne på noe ganske annet nesten dag. Som sagt, så gjort. Vi tok med oss feederstengene og satte kursen mot stam og vederbuk. Eller... Det var i alle fall planen.

Titter på tuppen. Dette var visstnok morsommere i sommer...
 
Vi så ikke snurten til hverken stam eller vederbuk, og måtte tusle tomhendt hjem uten annet enn grunnforlukt på fingrene, og noen småkjipe bilder av Glomma  i kameraet. Tiden hadde dog blitt brukt til å oppsummere berggyltefangster hjemmefra, og diskusjon rundt hva vi skulle bruke den siste fiskedagen til. Kombinasjonen av de to førte til at vi pakket bilene og vendte snuten mot Langesund og forhåpentligvis temmelig massive berggylter.
En hyggelig kveld med litt IPA og skitsnakk hjemme i stua mi, og morgenen etter var vi klare for å temme berggylter i norgesrekordstørrelse.
Det ble ikke helt som håpet, men vi kan likevel ikke være veldig misfornøyd. Et flott knippe gylter satt stenger og sneller på prøve i løpet av dagen, og med toppfisker på tett oppunder to kilo var vi tålig fornøyd da vi utpå ettermiddagen pakket sakene våre og vendte nesen hjemover.

1855 gram

1975 gram

 En temmelig bra fiskehelg, men ikke mer en litt under middels fiske. Det er godt å være ute, og det er trivelig å være i selskap av gode kamerater. Måtte det skje oftere. Mye oftere!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar